Agydetektor

Az agydetektor egy rafkós kis szerkezet, minden munkahelyen megtalálható. 

Általában a bejárati (kijárati) kapuba van beszerelve. 
A kilépő dolgozóknál gyorsan szkenneli az agyat, s ha bármi, munkavégzéssel kapcsolatos információt talál, azt azonnal beszippantja. 
A kedves dolgozó pedig tiszta aggyal, így munkahelyi gondok nélkül térhet haza. 
A szerkezet legfőbb problémája, hogy másnapi munkába lépéskor a leszívott infót nem tölti vissza, a felettes, az ügyfél és az üzleti partner legnagyobb "örömére".

Eklatáns példája ennek az óvoda, ahol minden reggel elmondom, hogy a gyerek nem reggelizett, mivel sosem reggelizik otthon, ergó csüccs le  többi közé, lévén evés közben jön meg az étvágy. Három éve mindig így indítok. Ennek ellenére rámcsodálkoznak, jobb esetben megjegyzik, hogy "igen-igen ezt már mondtad".
Azonban az agydetektor délután a kapun áthaladva elvégzi áldásos tevékenységét. Így történhet meg,  ha apa viszi a kicsit, már nincs is reggeli. A gyerek meg éhezik délig.
Értem én, hogy fontos a dolgozók motiválása, de a befizetett ebédpénzért jobban örülök, ha a félkifli a gyerek tányérján, s nem a konyhásnéni szatyrában landol.

Másik tipikus példa az ügyfélszolgálatos. Százszor elmondom neki, hogy postafiókra küldje. Nem, ő százegyedszerre is kiküldi az "utcai címre". A levél meg kóborol két hétig, mert a posta is felkészült.

A vigécről nem is beszéltem! 
Nem kérem, nem veszek, nincs keret és nem is tervezzük. És kérem, ne hívjon, ne zaklasson, mert a válasz NEM.
Erre rendületlenül hív. Megint elmondom, hogy nem.  Az észdetektor működésbe lép a nap végén. Két hónap múlva tutira hív. 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dubajoztam

Új Medicina - Felfoghatatlan baj a fészekben

Új Medicina - Női dolgok