Szeretet koldusai - Az örök második

Másik faj a számító férjvadász, aki a férfit kinézi, majd szorgos munkával, akár éveken keresztül hálózgatja. Havonta előkerül, mézesmázas emailek, esemesek formájában, melyben a férfi nagyszerű kvalitásaira apellál.  „Teljesen mindegy, hogy férfi vagy nő bókol nekem” – mondta egy cimborám, s milyen igaza van. Ugyanis mi motivál bennünket, s mi az, amiért eladnánk a lelkünket?

Tegyék meg tippjeiket!

Bingó: hogy elismerjenek, felnézzenek ránk, tiszteljenek, becsüljenek, egyszóval: szeressenek.

Szeressenek, ha már anyánk, apánk nem úgy szeretett, ahogyan azt MI akartuk. Vagy, ahogy elhittük, hogyan kellett volna szeretnie.

Elég pár szó, figyelem, elismerés, bár "a feleséged nem is tudja, micsoda szerencséje van” mondat, s pasink máris hálóba került.
Merthogy a feleség ezt nagyon  is jól tudja, micsoda nagyszerű férje van, s mivel felnézett rá, tisztelte, szerette  és becsülte -s teszi most is a mindennapok természetességében-, értelemszerűen hozzá ment, s nem Huffnágel Pistihez. Csak közben jött az építkezés, a gyerekek, visszatérés a munkába, rohangálás az iskolák és különórák közt, s még este vacsora is legyen - ezekben kicsit megfáradt, miként abban is, hogy férje mindezt NEM értékeli. Mert a férjnek mindezt értékelnie KELL.
A feleség fáradt, csüggedt, de csendben teszi dolgát, s várja, hogy egyszercsak mégis hálásnak lesznek. Hálásról pedig só sincs.

A horog pedig már  beakad, a kapáshoz nem  kell más, mint csak a feleség percnyi kihanyása, kiborulása, melyre szegény férfi  úgy érzi, őt a kutya sem veszi emberszámba, nem több, mint egy pénzkereső robot. S ha még kisbaba is van a  háznál, akkor előtör a sickratman-i világfájdalom, a cicijét kereső kisgyermekes apa panasza.

A férjvadász máris lép, hiszen kéznél van.  Ő a legjobb alternatíva, aki a cicijétől megfosztott apát keblére öleli.  Hallgat és meghallgat, bólogat és mindenben igazat ad.

A férj pedig sajnáltatja magát egy idegen kispárnán. Jólesik a kis kiruccanás, az új test, a mosolygós arc, a csillogó szempár látványa. Jól esik semmit sem csinálni, csak nyavalyogni, sajnáltatni magát, s így megkapni a mindennapi együttérzést. 
A csaj persze odateszi magát, mindent bevállal, hátha most végre már őt fogják választani. Eddig is volt már (barát)nős férfiak szeretője, de mindig elege lett a másodhegedűs szerepből, hogy a férfi sosem ér akkor rá, amikor ő szeretné.  Amúgy vérbeli emanciként különben sem akart férjhez menni. 

“Kiskolbászért nem tartok disznót”- mondta nagyképűen, s lesajnálta a már pelenkaszagú barátnőit, akik férje máshol, lehet, hogy pont nála kerestek vigaszt. Hány pasitól hallotta már a kultikussá vált Markos-Nádas-Bocz-féle "nekem még sosem volt ennyire jó" mondatot.
Ilyenkor büszkén dagadt a melle, lám, VELE csalják a béna feleségeket. 

De ővele ezt egyik fószer sem fogja megcsinálni. 



Közben már  harminc is elmúlt, s már kéne egy gyerek, egy kiszámítható fazontól. Titokban irígykedik azokra a nőkre, akiknél már van kicsi, még akkor is ha pocsék a házasság. Mert nekik már sikerült, miközben ő pedig öreglány marad.
Így pont kapóra jönnek az elsőházasságos pasik, akik neki köszönhetően visszakapnak valamit elmúlt,  ki nem használt fiatalságukból.

S melyek a lehetséges kimenetelek?
Innentől kezdve már csak a feleségen áll vagy bukik minden. 
Vagy bejön a projekt: a pasi elválik, s rablóból jó kis pandúr lesz. 
Ha a feleség berág, szerencsésen elüldözheti a férjet, aki közben belehal a gyerekeitől való távolmaradásba, s ebben az állapotban a számító férjvadász háromágú szigonyával néz már szemben, hiszen a hálójába menthetetlenül belegabalyodott. Így lesz a hős Apollónból leláncolt Prométheusz. 

Az is lehet, hogy a férfi egy másik csajjal lesz bolog, ezzel is igazolva az alaptézist, mely szerint a szerelmi háromszögek a házasság fennmaradásával párhuzamosan működnek csak.

De lehet a rosszabb kimenet is, a szakítás.
Ugyanis, ha a feleség nem rúgta ki apukát, hanem egy  utolsó esélyt adott még, akkor a   férfi a biztos hátországot választja, behúzza fülét - farkát, mert a család fontosabb, s recesszió esetén nem szerencsés válni. Különben is,  még mindig szereti a feleségét, aki ha közben  be is pasizott, még vonzóbb is lett számára, mint a követelőző szerető. Ha a feleség észbe kap, s bedobja  magukat a mélyvízbe, akkor gyakorlatilag bármi lehetséges. Például egy sokkal jobb párkapcsolat is. A szerető pedig megtanulja, hogy ő csak egy pillanatnyi és feledhető alternatíva volt egy komolytalan kapcsolatban.

Ekkor még mindig lehet a csajnak egy esélye: megmaradni a titkos szeretőnek, ameddig idegekkel bírja.

A kör itt bezárult. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dubajoztam

Új Medicina - Felfoghatatlan baj a fészekben

Új Medicina - Női dolgok