Felhőatlasz


Végre, sikerült több részletben megtekintenem a filmet. A filmet, amely meglehetősen megosztóra sikeredett. Vannak, akik istenítik, hatalmas felismers-óceánnak tituálják, míg mások fiaskónak.  A "Filmszerész" tizes skáláján is csak hármast pukkant.

Lényeg, a két tábor egymásnak feszül és hangosan próbálják egymást meggyőzni saját igazukról.

A film lekötött, s nem tűnt annyira hosszúnak - persze, ez a több részletben való megnézésnek is köszönhető. Kb. a közepétől indult meg a cselekmény, addig inkább ismerkedés a szereplőkkel és hozzászoktatás a gyors jelenetváltásokhoz történt.

Érdekes volt... nem mondok semmit, mert minden könyv,  minden film és minden zene mindekiben más-más történetet indít el.

Egy fura dolog azonban történt. Még sosem volt, hogy filmmel  egyáltalán álmodtam, nemhogy aznap. 
Most ez történt. 
S erről mi a történetem? 
Az, hogy talán mégiscsak megfogott....





Felhőatlasz from szolgakurzus on Vimeo.

Megjegyzések

  1. Örülök, hogy tetszett! :-)

    Nekem egyben sikerült megnéznem, moziban, és az agyam akkor dobta le a láncot, amikor Sonmi - csata közben - mondja a monológját. Annak ugyanis semmi köze nincs ahhoz, amivel kapcsolatban ki akarta teregetni az igazságot... és nekem ez derékba törte a történetet.

    Ettől függetlenül voltak benne dolgok, amik megfogtak, és lehet, hogy ha nem akartak volna libatömés módjára letuszkolni a torkomon mindenféle okosságot, amivel akár még egyet is értek, akkor nem lennék ennyire rossz véleménnyel a filmről. Ezen a téren a kevesebb néha több véleményt osztom. Meghagyni a felfedezés örömét a nézőnek, ahogyan az Avatarban is...

    ...Dr. Grace Augustine magyaráz Parker Selfridge-nek egy minden élőlényt magába foglaló elektromágneses mezőről. Selfridge visszakérdez: "Amit úgy hívnak, hogy...?" - Grace pedig hallgat, és a nézőre bízza, hogy kimondja: morfogenetikus mező, közös tudattalan, vagy bármi. Nálam itt van a határ. A Felhőatlasz számomra túl szájbarágós volt e tekintetben...

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek veled:
    szájbarágós - ne feledd, mainstreamnek készült. Feltételezték, meg kell magyarázni a dolgokat. Aztán az is lehet, h a "nagy felemelkedettek" közt vannak páran, akiknek az absztrahálás nem az erőssége. Nekik is ki kell mondani.
    Aztn jó kis megerősítés az egós felemelkedetteknek- "Lámlám, én ezt már mind tudom Anyukám, és most hozz egy sört."

    Sonmi nálam is többszörös kérdőjel -
    miért pont a klón?
    miért pont ő?
    miért ébred fel?
    hogyan talál rá a srác?
    volt valami prófécia?
    egyáltalán hogyan kerül a képbe?
    Aztán egyszercsak ott vagyunk a forradalom kellős közepén. Ez a mátrixos áthallás.

    Lövöldözés- van 15 percük, h Sonmi leadja a megvilágosulási beszédet, aminek köszönhetően próféta/iste les belőle. Kis Krisztus-utóérzés.

    Az összeomlás utáni világról (a filmben 2321-et írunk) is vannak buddhista tanítások.
    Olyan világ lesz, ahol az emberek rendkívül gonoszak (kannibálok, ölnek, lopnak, erőszakolnak), emiatt kicsik, csúnyák és fiatalon halnak. Buddha nem "emberi" formában, hanem jelenésként nyilvánul meg. Ezek a lények rácsodálkoznak, hogy nagy, szép és erős... megkérdik, mitől. Buddha azt válaszolja, hogy ha nem ennétek meg egymást akkor ti is azok lennétek.... és ez így megy addig, amíg manifesztálódni mer (mert nem eszik/öli stb meg).

    Bennem egy kérdés motoszkál, ami OFF:
    a nagy felemelkedős-majanaptáras Szabó Judit most miért is kussol?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dubajoztam

Új Medicina - Felfoghatatlan baj a fészekben

Új Medicina - Női dolgok