Új Medicina - Ötzi és az arterioszklerózis


“A 21 éve az ötztali Alpok jegében megtalált 5300 éves múmiáról, “Ötziről” megállapították, hogy örökletes hajlama volt a szív- és érrendszeri megbetegedésekre. Ezt a kutatók a múmia genetiai állományának tanulmányozása után állapították meg.  A bolzanói  EURAC Intézet tudósai  meglepődve tapasztalták, hogy Ötzi artériáiban meszes lerakódások keletkeztek, melyek jellemzőek az arterioszklerózisra. Pedig a vadászó, gyűjtögető életmódot folyató őskori ember sem túlsúlyos nem volt, sem a  mozgáshiányos életmód nem volt rá jellemző.”
(Természetgyógyász Magazin 2012. június, 16.o.)


Egy természetgyógyászattal foglalkozó magazinban olvastam a fenti hírt. Különös érdekessége  a magazinnak, hogy sikeresen ötvözi az akadémikus orvoslás álláspontjait a bulvármagazinok stílusával. Csak itt nem gyógyszereket reklámoznak, hanem a bioboltok  alternatív termékeit. 

Új Medicina szemszögéből nagyot mosolyogtam a cikken. Az íróknak is rejtély, hogyan lehet, egy egészséges életmódot folytató ősembernek civilizációs betegsége. 

Neki nem lehetett konfliktusa,  mégpedig hátráltatottsági konfliktusa?
Nem tudok eleget menni, mozogni...hátráltatva, akadályoztava vagyok...

Dehogynem.

Ugyanis az érfalak meszesedése egy önértékelés-csökkenés, egy hátráltatási konfliktus eredeménye, mely aktív fázisában az érfal sorvad. 

Miután Ötzi lejött a konfiktusáról, a vérerek falának helyreállítása kezdődött meg, egy jó adag koleszterinlöket kíséretében. Ugyanis az LDL koleszterin a gyógyuló érfalon egy védőbevonatot képez, mely “mögött”  az érfalak újjáépítése zajlik. 

Tehát az érszükület nem egy lerakódás eredménye, hanem érvastagodás,  azaz érfalelváltozás különprogram része. 


Szeretettel várunk október 21-én vasárnap délután 5-kor kezdődőBiologika előadásunkra a Millenárison!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dubajoztam

Új Medicina - Felfoghatatlan baj a fészekben

Új Medicina - Női dolgok