2020 februári üzenet


Többen kérdeztétek, hogy mi lesz a világgal, hogy szándékoznak-e tenni bármit is értünk az angyalok, istenségek vagy földöntúli testvéreink.

Nem kell hívőnek lenni - itt a hívő alatt nem a vallásosságot értem-, hogy meglássuk,  valami nem jó irányban halad. Legyen szó klímaválságról, a Vuhan-vírusról, a politikai és gazdasági rendszerekről. Felzabáljuk a Földet, kiírtjuk az állatfajokat, felégetjük az őserdőket és bevetjük műanyaggal. 

Be kell látni, ahova haladunk és ahol most vagyunk,  az tarthatatlan, nem megoldás semmire. Saját magunk  kábulatának vagyunk a foglyai. Benne vagyunk önnön hibáinkban, hiányosságainkban és a sajátos,  saját magunk  által teremtett világ állandó csapdáiban. Hitrendszerünk az, ami meghatározza az életetünket. Az a hitrendszer, amellyel elhisszük magunkról  a jót és a rosszat, amelynek köszönhetően a jó, a helyes vagy a tévúton járunk.

Ez a fő  probléma a rálátás  és a tisztánlátás hiánya, a bölcsesség, az alázat és a szeretet hiánya. Ez vezetett olyan tévutakra, amellyel rontjuk az életünket,  a Földünket, tesszük tönkre mindazt, ami adott volt. Elérkezett hát annak az ideje, hogy felnyíljon végre a szem, hogy lássuk végre hova is tartunk és ezt minek is köszönhetjük. Elérkezett hát annak az ideje, hogy szembe nézzünk a kauzalitással. Lássuk a cselekedeteink okát, annak okozatát és következményeit, így látva életünk  hosszú láncolatát.  Meglájuk, hogy mi az ára cselekedeteinknek.  Ez nem büntetés, hanem egyfajta szembesítés azzal, hogy amit csinálunk az nem jó. Legyen szó egyéni utakról, vagy a kollektív közös földi életünkről.

Önámítás azt hinni, hogy a segítség kívülről fog érkezni, s a kisangyalok leszállnak értünk, s a mennybe visznek, mint Zrínyit és katonáit. Badarság azt hinni, hogy a felhalmozott bűneink egy csapasra megtisztulnak, anélkül, hogy bármit is tennék magunkért.

Egyetlen kiugrási és kitörési lehetőség van: tudatosság. Erre sok metódust kaptatok, melyek közül a legtöbbet felejtsük inkább el…. mert zsákutca.

Hatásos a Buddha által kidolgozott módszer,  a meditáció. A  meditáció csak akkor hatékony és akkor működik jól, ha megvan benned a rálátás és az önfelismerés képessége. Amíg egy külső megoldótól, menedéktől várjuk el  a dolgokat – tetszik, nem tetszik a buddhizmus puszta tanai és meditációi is egy külső menedék aktivitás hiányában –, addig nem tudunk haladni. Az igazi megoldás akkor következik el, amikor rálátunk magunkra és ezzel vesszük a kezünkbe a jövőnket. Innentől lesz a meditáció is hatásos.
Gyakran  abban a téves képzetben vagyunk, hogy kintről ezt megkapjuk. Nem ez van. Kintről kaphatunk  segítséget, rálátást, javaslatot, attól akinek van már egy fajta szemlélete. De nem fogja sem a pap, sem a pszichológus, sem a barát/barátnő, jós  megoldani a problémáidat! 

Ez az amin végig kell valóban menni, ha haladni akarunk. Ha nem akarunk, akkor menjünk csak  el újabb tanfolyamokra,  beavatásokra és várjuk a csodát.
Amíg még alapvetően zárványaink vannak, és ezekre nem látunk rá, addig nincsen előre vivő út sem. 

Hogyan tudsz tenni a Földért, az Emberiségért?  Kezd a legkisebb egységnél: magadnál. Változtass a saját életeden, mielőtt másokat akarnál megmenteni vagy megváltoztatni, vagy bőséges tanáccsal ellátni.  Nézz magadba, lásd magad. Ismerd meg gyengeségeidet s gyarlóságaidat, s  lásd meg erősségeidet.  Minden más, amiben másik személyre vagy körülményre mutogatsz nem több, mint felmentés.  Nincsen már felmentés, nem mutogathatsz minding másra. Hogy a szomszéd, tanár, főnök, házastárs,  a politikusok vagy média teszi veled.. A politikus és  a média is belőled van!  Minden tőled indul ki, mindennek a kezdete és a vége te magad vagy. Nem lehet folyamatosan hárításban, elhallgatásban és másokra kent felelősségben élni. Fel kell ismerned, hogy mi az, amiért az életedben felelős vagy.  Számos korlátozó programmal (indítóprogram, családi minták, saját tapasztalatok) vagyunk felvértezve erre az életre, mégis meg kell próbálni és ki kell ebből lépni. Kezdd el apró lépésben, a család, baráti, szűk munkatársi körben. 


Tedd rendbe az életedet, ez a legfontosabb dolgod,  te földi ember! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dubajoztam

Új Medicina - Felfoghatatlan baj a fészekben

Új Medicina - Női dolgok