Szabadulás a Mátrixból


Újból előszedtem a Mátrix trilógiát. Egyrészt kedvem lett hozzá, másrészt teljesen kiesett, hogy miről is szól. Az első rész még megvolt, de a folytatásokra most, a negtekintés után sem emlékeszem igazán. Nem fogok belemenni az elemzésbe, míg az első rész gondolatiságában, vizualitásában is formabontó volt, addig a folytatások mondandója elapadt, képi világa pedig már “megszokott” lett. 
Emlékszem tíz éve micsoda nagy bumm volt a Mátrix. Buddhista társaim visitoztak Ole előadásán felvetített filmen, hogy végre itt van, most már akkor mindenki tudni és érteni fogja, hogy a világ csak egy káprázat, egy álom. Arra azonban kiváncsi lennék, hogy ők ezt azóta értik is vagy csak továbbra is szajkózzák, mert így vagyon megírva. 
Ugyanis a film tele van buddhizmusra utaló mondatokkal, motivumokkal. Például a káprázat világa, ami nem más, mint tudatunk (inkább) nemtudásunk kivetülése. Kérdés, hogy kik is vagyunk, egyáltalán létezünk, vagy csak az emberiség kollektív tudattalanjának vagyunk halvány emlékfoszlányai? Nincs kanál - ez a két szó emberek ezreit zavarta a pszichiátriára az USÁ-ban. 
Bólogatok, hisz Buddha tanításai ebből a Mátrixból mutatnak kiutat. Sokan keresik Ariadné fonalukat a Minotaurusz labirintusában - de hiába. Ha annyira működne a meditáció, akkor már tizeknek, százaknak, sőt ezreknek kellett volna elérni a megszabadulást.  De nem.  A Mátrix ragadós hálója nem engedi a zsákmányt.
És itt vannak a különféle valóságlecsupaszító módszerek, mint Katie vagy Scotty-boy munkássága. Működnek, szépen-lassan építik le a hiedelmek, így a zavaró érzelmek világát. 
Nagyszerű dolog a  biologika, hiszen világról alkotott képünket darabjaira szedi. Megmutatja, hogy a betegség nem más, mint gyógyulás, a gondolataid azok, melyek észrevétlenül  betegítenek meg igazán,  a mikróbák nem kívül, hanem belül vannak, és csak akkor, amikor szükség van rájuk.
Itt van minden, hogy min. 120 évig éljünk!
Ennek ellenére sokk nélkül is megbetegszünk, s szeretteink még mindig nyomkodják gombjainkat. A megbízható munkatárs egyszer csak érthetetlen módon meghülyül, és pusztít.

Újból ugyanaz a folyó, ugyanaz az esemény, ugyanaz a karakter .... de miért? 
Miért történik újra, meg újra? Miért vannak visszatérő bajok, betegségek és balesetek? Miért? Hiszen meditálok, hiszen munkázom, és most nem is volt DHS-em!!!! Akkor miért?
A válasz a Mátrixban van...

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dubajoztam

Új Medicina - Felfoghatatlan baj a fészekben

Új Medicina - Női dolgok