Férfi vagyok. Jár nekem egy kis magánélet.

A fenti  mondat Béres Iván, a PIG kreatívügynökség tulajdonosánal a szájából hangzott el.

Adott a sikeres férfi receptje: lehetőleg elsőszámű vezetői pozíció a megfelelő juttatási csomaggal, jól menő cég szexi ágazatban (marketing-média, IT, pénzintézet, semmi esetre sem dűznigyár), ambíció, trendi hobby. Ne feledkezzünk meg a biztos hinterlandról sem: első vagy éppen második házasság minimum két gyerek szumma.
Egyszóval mindent elért, innen már csak világ, de minium európai hatalmi pozíciók vannak. S ki lenne nála ezekre alkalmasabb? Természetesen senki. S aki ezt nem tudja,  vagy nem veszi észre, az szimplán hülye.

Sikeres pasink innentől kezdve úgy gondolja, neki minden jár és mindent meg is tehet. 
S milyen státuszszmbólumra van ezen felül szüksége? 
A saját, különbejáratú szeretőre.

Ivánunk a kézenfekvő megoldást választotta: házinyúlra lő. 
Konkrét ajánlatott tett beosztottjának, aki fiatal koránál fogva nem érti, hogy miért is kezd ki vele a főnök, mikor csinos felesége van.
Nos, ez  nem számít. Lehet a a feleség fiatalos, csinos, okos, ha őt is únja valaki. Konkrétan a férje. Ahogy a ő is unja a férjét - ez a filmből nagyon szépen ki is derült. Adva van két ember, akiket a közös vagyon és a gyerek köt össze. A nő kínlódik, keresi a  megoldást, addig a férfinak a helyzet még kényelmes. Otthon mosnak, vasalnak, főznek rá,  másutt meg várja az önfeledt órák öröme. S megvan mindkét státusz: a mintacsalád-mintaapa skatulya valamint  megtehetem, hogy maitresse-m van boldog kivagyi érzése. S a külvilág? Ivánunk az Isten, akiről fel sem merül, hogy tilosban bóklászik.

Ivánunk tehát ajánlatot tesz a  bőven 30 alatti munkatársának. 
Mit tehet a nő?
Hárit, olyan naív szövegekkel, mint, "de hát neked szép feleséged van és gyerekeid?"
Előre tudja, hogy Ivánunk persze lesöpri. Feje lázasan zakatol.
Itt sincs esélyegyenlőség, csak fölé-alárendelt viszony. Tudja, nyertesen nem jöhet ki. Szereti a munkáját, szép sikerei vannak, jól érzi magát a többi kollégával, keresetével tudja vinni kis anyagilag független életét, s erre beüt a ménkő.
Vagy lefekszik vagy utcára kerül. Ha az előbbit választja, akkor is idővel utcára kerülhet, mert Ivánunk a főnök. Meddig lehet bírni a feszültséget? 

Persze házinyuszink gondolkodhat másként is. Csacska női hiszékenység bebeszéli magának, hogy ő most A Szerelem. A házaséletben  megfáradt férfi az ő keblén talál majd vigaszt. Mert a bikram-jógára járó nemdolgozó feleség  csak igavonó baromnak nézi szegény Ivánt.  Feleségi, de minimum legális barátnői státuszt remélve belemegy a  játékba, amiben csak veszíthet.

És házinyuszink lehet a számító dög, aki minden egyes kedvessége után (vagy már inkább előtte) benyújtja a számlát. Feltételek szab, diktál. Ilyenkor megtörténik a szerepcsere: Ivánunk futkos, intézkedik megtesz mindent, amit házinyuszi kér, csakhogy végre gerincre vághassa. 
Ekkor Iván szív, mert házinyuszi nemcsak szivatós, de indiszkrét is.

Ha Ivánunk nagy spíler, akkor viszont megteheti azt, amiről az elmúlt évek botránykönyvei is szóltak. Kitart egy luxusprostit. 
Mert ő már azt is megteheti.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dubajoztam

Új Medicina - Felfoghatatlan baj a fészekben

Új Medicina - Női dolgok