Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: március, 2016

Puzzle

Mivel foglalkozol?   - szegezi nekem a kérdést a „körmös” kislány úgy a kezelés végén. Az élet tele van meglepetésekkel, percnyi rácsodálkozásokkal és soha-nem-tudhatod-hol-és-mikor megvilágosodásokkal. Most épp a „műkörmösnél”. Tavaly nyáron   kattantam rá, hogy a 40 fok melegben definiálhatatlan sminket a körmeimre helyezem át.   Lelkesen vettem is pár meseszép árnyalatot, aztán otthon szembesültem azzal, hogy míg a balkezem úgy-ahogy, a   jobb kezem azonban a vállalhatatlan kategória lesz az otthoni mókolás után, s mindezt 2naponta, bármilyen szupertartós is a cucc. Jött is az ötlet: tartós festés, mert három hét (inkább kettő) makulátlan viselet garantált. Így rendesen megyek az aktuális cserére, amikor bevallom azt élvezem, hogy valaki velem foglalkozik abban az egy órában. Már ismerem a lányokat, tudom, kinek mi a háttere, mi van vele, s ez működik visszafelé is.   Most egy olyan hölgyhöz kerültem, akinél még nem voltam, s milyen jól jártam vele. A lányka ugyanis p

Tér és Tudat

Folytatom a filozofikus vonalamat.  Írom ezt, mert megkaptam, hogy elég elvont vagyok és jó lenne, ha könnyen érthető lenne, amit írok. Vagy legalábbis egyértelmű az írásom mondandója, a konklúzió, tanulság.  Nos, ez most sem lesz így. Ismét magadnak kell megfejtened ... vagy csak egyszerűen beengedned a szavakat. Mégpedig azért, mert nem tudok koncepció nélküli dolgokról, megtapasztalásokról, villanásokról koncepciókban, definíciókban beszélni. Azért mert nincs rá megfelelő szó, nincs olyan kontextus, ami azt pontosan le tudná írni. Az elmúlt héten – vagy két, vagy talán már hete is van-,  volt pár  olyan megtapasztalásom, amely a Dharma tanítását tökéletesen alátámasztotta. Pontosabban a buddhizmus alaptanításai ott manifesztálódtak abban az egyszerre  szent és profán pillanatban. Szent, mert számomra megértést, bizonyosságot adott, annak a megtapasztalása, hogy csak TÉR létezik. S ez a tér pedig nem más, mint a saját tudatom, amelyben bármi, bárki, bárhogyan  megjelenhet.

Szerepjáték és kultúra szeminárium - előadás

Március 7-én, azaz a nemzetközi nőnap előestéjén miről is beszélhetnék, mint a női létről, női szerepeinkről . Az előadás  nyilvános és ingyenes.  Ha kedved van, gyere! Várunk szeretettel.