Bejegyzések

Bejegyzések megjelenítése ebből a hónapból: augusztus, 2013

Lányom megmondja

Kép
The chase  is better than the catch. Shakespeare Anya!  Megfigyelted azt, amikor elképzeljük, hogy medencében vagyunk és a víz hullámzik, az mennyivel jobb érzés , mint amikor már benne vagyunk a medencében? Na igen. Lányom a vágyról beszélt. Felmerül a kérdés, hogy  a mi a jobb sebtében megélni vagy kitolni a vágyakozási periódust, ameddig csak lehet? Addig a pontig, amíg szétfeszít, míg minden idegsejtünk a megvalósuláson kattog? Ez esetben fennáll annak a veszélye, hogy szépen csendben fel-adjuk. Let Go(d).

Vad Fruttik : Válaszok nélkül

Újabb interjú

Kép
Olvassátok el Vass Virág és Steiner Kristóf beszélgetését. (szintén Elle magazin)

Laár András

Kép
Részlet az Elle magazin interjújából

Kínai közmondás

Kép
Három igazság létezik: Az én igazam, A te igazad És az igazság

Préda

Kép
Ha a tudat rendben van, minden rendben van. Kalu Rinpocse Mire jó a nyaralás, ha nem a döglésre?  Hempergés a medence partján, olvasás a napozóágyon.  Mindegy, hogy mi,  csak betűből legyen. Női magazinok, okos tanácsok. Így törd át az üvegplafont - úgy szerezd meg álmaid pasiját.  Kedvencem az a konyhaasztalos magazin, ami mindenféle hihetetlen információval tölti meg magát, s olvasói fejét, s nem kis zavart okozva ezzel.  Mert most akkor mi is van?  Ennyiféle teóriát, napvilágra kerülő szupertitkos információt havonta összehozni bizony nem kis munka. Riszpekt!  A social media  is ontja, pontosabban osztja ezerrel  a hiedelmeket. Kipakol a kanadai ex-védelmi miniszter, áthangolt zenék, chemtrail konferenciák, HAARP szupertitkos fotók, illuminatik - egyszóval világméretű  az összeesküvés! Óhatatlanul összeszűkül az ember gyomra. És lám, végre van magyarázat a szélsőséges időjárásra, s jegesmedvék kihalására!  Lám Obamán

Dolce Vita

Kezdjetek el élni, hogy legyen mit mesélni Harsogja a tömeg az Anna & the Barbies énekesnőjével. Gondolkodom, én vajon mit tudok majd mesélni. Nagyapáim megszöktek a frontról. Nagyanyámat a vetett tornyos ágyban és kemencében rejtették el a szovjet katonák elől. Apám temetői bandázásai, sport- és katonaélményei nemegyszer kikészítették rekeszizmaimat. Mi lett volna, ha nyugatra születik?  Woodstockról is lenne tuti sztorija.  Mit mesélhetek én ehhez képest? Meséljek arról hogyan kerültem bele a jókislányvagyok dobozba. Mert a jókislányok a mennybe mennek. Idővel megtanultam, hogy a rosszak ahova csak akarnak. De mi a jó és a rossz? Elhittem, hogy jó:  Tanulni, szót fogadni, kitűnőre érettségizni, ösztöndíjasnak lenni, diplomát halmozni, jó állást megcsípni.  Mesélhetek a kpi-kről, bsc-kről, jól sikerült teljesítmény értékelésekről, fiziemelésekről és előléptetésekről. Jól megírt szakmai cikkekről, interjukról. És persze az első label-cuccok megvételékor érzett endorfinhullámról. 

Meglepetés-perc

Ma volt egy nagyon érdekes pillanatom. Meleg volt. Nagyon. Az ígért es így várt lehülés az istennek sem akart jönni. Ültem, picit kábán néztem a fodrozódó vizet, hallottam a tömeg zsizsikelését és mégis valahol nagyon távol  voltam.  Átsuhant rajtam egy gondolat, ami messzire repített. Egy olyan világba, ahol minden egyértelmű, és egyszerű. Semmi bonyolítás, semmi manír. Ahogy a  dolgok vannak.   Pillanat van csak. Nincs se korán, se későn.  Mindig minden időben történik. Akkor, amikor történnie esedékes. Nincs olyan, hogy lemaradunk valamiről, vagy elszalasztunk valamit.  Ha meg kell élnünk, akkor az megjön, s oly formában, ami pont a legjobb. Még akkor is, ha bal agyféltekénk egyáltalán nem úgy éli meg.  Akkor is ha, tiltakozunk ellene. Akkor is, ha miérteket vagy magyarázatokat keresünk. Pedig egyik sincs. Nincs miért és nincs magyarázat. Csak történések. S a rájuk aggasztott címkéink: hogy ez most jó vagy rossz.

Phowa

Kép

Démény megmondja

Kép