Eszterke és a Macsó

Eszterke magas, vékony lány, aki  legújabb trendeknek megfelelően nyáron már kendőmintás topot hord sorttal, sarucsizmával, az elmaradhatlan óriás napszemüveggel és ölebbel. Mellette a szupermacsó, Hilfiger-pólója nyaka menősen felhajtva, Eszterkét szorosan kézenfogva vezetgetni,  s morcos pillantást vet arra, aki a lányt meg meri bámulni.
Macsókánk imponálni akar, elviszi Eszterkét wellnesezni. A fürdőben állandóan instruálja a lányt, így megtudjuk, hogyan kell szaunázni, hogyan kell a tusólórózsát tartani, nem szabad belecsobanni a jeges medencébe és végképp tilos visszamenni még egy körre. Eszter szerelmes, hosszú végtagjaival és aprócska mellével vígan futkároz, míg Macsó lepedőt terít rá, s megmondja melyik ágyra dőljenek le. Közben be nem áll a szája és mást sem hallani: ezt szabad, ezt ne tedd Eszter ez őrültség, Eszter ez nem egészséges!

Kedves Eszter!
Olyan szívesen megmondanám neked a tutit. 
Hogy tanulj, dolgozz,  járj nyitott szemmel és a glossy magazinokat kellő kritikával és intelligenciával olvasd.
Szívesen elmondanám, hogy önerőből is lehetsz sikeres és akkor ezt a felfújt hólyagot kilógathatod a hatodik emeletről.
De nem mondom.
Nem mondom, mert én én vagyok, te pedig te.
Én az én életemet élem, te pedig a tiedet.
Nem mondom, mert én X vagyok, akinek az értékrendjében a tudás, tanulás, a tisztességgel elvégzett munka a top 5-ben szerepelt.
Te viszont Y-os vagy, akinek fontosabb a lazaság, a menő cuccok, a kis munkával sok pénzt és  aki elhiszi, hogy nemcsak szép, mert trendi, hanem okos is, mert  folyamatban van valami büfészakos diplomája.
Míg az X-et ha letolták, sírt egy nagyot és másnaptól még jobban hajtott, s örömmel nézte a teljesítmény értékelését, majd a számláján a bónuszát, melyért megdolgozott.
Eszter, ha téged megkritizál a főnököd, még aznap felmondasz.  Mész egy másik céghez, ahol értékelik egyediségedet. Amíg nem talász munkát, addig Mr. Macsó úgyis eltart. Vagy addig sipákolsz menő cégnél dolgozó menő nagybátyádnak, amíg valahova be nem ajánl. Aztán ott egyből kinézed magadnak az első pasit, akivel megiratod a szakdolidat, s ő pedig boldog lehet, ha egy délután viszel neki egy kávét.

De nem mondom, mert te Y vagy én meg X. Te már nem voltál kisdobos, majd úttörő és nem tudod  milyen nagy kincs volt egy Bécsből kapott Impulse. Nem egy nyelvet beszélünk, pedig jóllehet csak egy tizes van köztünk.
Tudom, hogy most legyintesz, és azt mondod: Kidolgoztad  a beledet kihasznált és kicsavart a multi. A kurva nagy eszeddel, tudásoddal és ambícióddal eddig vitted?  Ha már kint tanultál, miért nem maradtál kint? Ja, hogy fájt az "Auslaender"?  És erre az ÉLETRE vagy büszke? Akkor inkább a stílustalan macsó, akit majd követ egy újabb. Anyukám, akkor most ki is bazilikázta el az életét?!
 
De álljunk csak meg!!!Kinek a dolgával is foglalkozom most?
Eszterkém, érezd jól magad a bőrödben, én addig is lányom iskoláztatására gyűjtök. 
Ő biztosan nem fog hazajönni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Dubajoztam

Új Medicina - Felfoghatatlan baj a fészekben

Új Medicina - Női dolgok